ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Χάρτης της Ελλάδος χωρίς το σύμπλεγμα Καστελόριζου σε ενημέρωση της Εκκλησίας.

 


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού η παρουσίαση στα ΜΜΕ του Προγράμματος των Συνοδικών και Περιφερειακών ανά Μητροπόλεις Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021).

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης και σε εμφανές σημείο βρισκόταν χάρτης της Ελλάδος με τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Κοιτάζοντας κανείς τον χάρτη της Ελλάδος, διαπιστώνει πως λείπει το σύμπλεγμα Καστελόριζου ή Μεγίστης το οποίο περιλαμβάνει 14 νησιά.

Πρόκειται για τις νησίδες και βραχονησίδες: Άγιος Γεώργιος, Αγριέλαια, Κουτσουμπάς, Μεγάλο Μαύρο Ποϊνί, Μικρό Μαύρο Ποϊνί, Πολύφαδος ένα, Πολύφαδος, δύο, Ρω, Σαβούρα, Στρογγυλή, Τραγονέρα, Ψωμί και Ψωραδιά, που ανήκουν στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για παράλειψη εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής να αποτυπώσει ολόκληρο τον χάρτη της Ελλάδος, σίγουρα όμως και ενώ σήμερα συνεδριάζει η Σύνοδος Κορυφής στην ΕΕ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία, τέτοια «σφάλματα» δίνουν δικαιώματα στους γείτονες.

Δείτε το σχετικό πόστερ με τον χάρτη, χωρίς το σύμπλεγμα Καστελόριζου ή Μεγίστης: (ΕΔΩ)

Στους παρακάτω χάρτες της Ελλάδος υπάρχει κανονικά το σύμπλεγμα Καστελόριζου:

xartis ellados 435

xartis elladas 003


ΠΗΓΗ:https://esyneasyorkhsnews.blogspot.com/2020/10/blog-post.html?fbclid=IwAR3qMrmk4yb_kMS1MdHMdK8IUoLcEEPWbJ2JPqgS-SPZ1h2f41iX8xEs-S8







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια